zonbeschadiging

4 eenvoudige manieren om direct zonbeschadiging te verminderen!

Geen paniek de donkere vlekken die jij in je gezicht krijgt door de zon hoeven niet voor altijd te zijn, als je hier maar goed mee omgaat! Het slechte nieuws aan dit verhaal is natuurlijk dat je inderdaad zonbeschadiging kunt oplopen wanneer je vaak zonder bescherming de zon in gaat. Het nadeel aan zonbeschadiging is dat je het niet altijd meteen hoeft te zien. Zo kan het zijn dat je pas na een paar jaar de echte schade te zien krijgt. Die bruine vlekken en fijne lijntjes die je nu ziet wanneer je in de spiegel kijkt kunnen zo maar gekomen zijn doordat je als klein kind altijd zonder bescherming buiten aan het spelen was!

Dit komt omdat UV-straling, het werkelijke DNA van je huidcellen veranderd. Hierdoor ontstaan er lijnen, rimpels, verkleuren en kan er zelfs kanker in de huidcellen komen.

Het goede nieuws is dat je de schade door de zon ongedaan kunt maken. Het is belangrijk dat je je vanaf nu goed beschermd en gaat beginnen aan het ongedaan maken van de zonbeschadiging. Wij hebben vier stappen voor je opgeschreven die een serieus huidherstel kunnen bevorderen.

Stap 1: Exfolieer op de juiste manier

Je wilt de huid weer helder krijgen en die gloed creëren. Dit kan goed gedaan worden door bijvoorbeeld een chemische scrub. Deze exfolianten lossen de doe huidcellen op in plaats van dat ze eraf worden geschraapt.

Wanneer je kiest voor een chemische exfoliant is het belangrijk dat je je goed laat adviseren door een specialist. Dit kun je gewoon doen bij een schoonheidsspecialist of in een uiterst geval door een dermatologist. Het glycolzuur in de meeste van dit soort scrubs verwijderen de extra lagen dode huidcellen die zich door de jaren heen zijn gaan opstapelen. Zo werk je dus aan het verbeteren van de huid.

Stap 2: Verminder de bruine vlekken

De volgende stap is om jezelf te ontdoen van de donkere vlekken op het gezicht, ook wel bekend als hyperpigmentatie. Zoek naar een huidverlichtend product, zoals bijvoorbeeld de Murad Rapid Age Spot & Pigment Serum. Dit product heeft een concentratie van 2% hydrochinon (het actieve ingrediënt) en breng het aan op de donkere vlekken.

Dit product zal helpen om donkere vlekken op te helderen en de ongelijkmatige productie van de melanine (bruin pigment) tegen te gaan die de huid aanmaakt wanneer je in aanraking komt met UV-straling.

Stap 3: Vergeet je zonnebrand niet meer!

Gebruik iedere dag zonnebrand (ja, ELKE DAG!) om extra schade door de zon te voorkomen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het belangrijk is om een breedspectrum zonnebrand te gebruiken met een minimum van SPF 30!

Om de bescherming van de zonnebrand te maximaliseren, smeer je jezelf 30 minuten voordat je naar buiten gaat in. Wanneer je echt vol in de zon gaat liggen is het belangrijk dat je je iedere 2 uur insmeert (we raden het overigens niet aan om vol in de zon te gaan liggen!).

Stap 4: Laad op aan antioxidanten

Antioxidanten helpen het DNA van de huid te beschermen om zo bijvoorbeeld kanker te voorkomen. Ondertussen beschermt het ook het collageen en elastisch weefsel tegen vrije radicalen die rimpels en een slappe huid veroorzaken. Gebruik iedere nacht een antioxiderende crème en serum om optimaal van deze voordelen te genieten.

Niet alle producten passen bij jouw huidtype, daarom is het van groot belang dat je voor advies naar een specialist gaat die jou kan adviseren. Je wilt de zonbeschadiging toch niet erger maken?

Wil je advies van onze Beautysalon in den Haag? Maak dan hier direct een afspraak!