vliegen

5 tips voor een mooie huid na het vliegen!

Een lange vliegreis kan een doodvonnis zijn voor die mooie stralende huid waar je in Nederland zo hard aan hebt gewerkt. De droge lucht in het vliegtuig is de boosdoener, maar er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen zodat je op jouw vakantiebestemming komt met nog steeds een mooie stralende huid!

vliegen

De technologie heeft het mogelijk gemaakt om door de wolken te lopen zonder de druk van de grote hoogte te voelen. Toch heeft deze technologie niet nagedacht over hoe we onze huid kunnen beschermen tegen deze droge, slecht geconditioneerde lucht op zulke hoogtes. Er circuleert nauwelijks vocht door de cabine van het vliegtuig. Je huid zal de hele vlucht liefde en aandacht nodig hebben, zelfs op korte vluchten.

Dit betekent dat het jouw verantwoordelijkheid is om de huid tijdens een vlucht gehydrateerd en gevoed te houden. Wij hebben vijf tips voor je opgeschreven die overmatig uitdrogen en puistjes na de vlucht kunnen voorkomen!

Toon je huid voordat je vliegt!

Toner is een fascinerend product. Het brengt de pH-niveaus van je huid in balans en hierdoor wordt er voorkomen dat de vette huid te vet wordt en dat de droge huid juist vocht blijft vast houden. Een toner zorgt er dus voor dat je niet met een glimmend hoofd in het vliegtuig zit of juist met een uitgedroogd gezicht. Om deze balans goed te houden moet je kiezen voor een toner die je gemakkelijk aan kunt brengen. Voordat je het vliegtuig instapt of voordat je naar de luchthaven gaat!

Help de ogen tijdens het vliegen

De huid rondom de ogen is aanzienlijk dunner en is dus ook gevoeliger dan de rest van je gezicht. Om deze reden zullen je ogen het eerst laten zien dat je vermoeid bent. Wanneer je moe, uitgedroogd of gestresst bent, vult het huidweefsel bij de ogen zich met vocht. De ogen kunnen opgezwollen worden of kunnen zelfs verkleuren. Om dit te verminderen of geheel te stoppen is het belangrijk dat je een oogcrème op zak hebt of een oogserum. Wat ook geweldig zou kunnen helpen zijn PADS voor de ogen (denk hierbij aan de Murad Oogpads, die binnen 10 minuten dikke of vermoeide ogen weer laten stralen).

Reinig halverwege de vlucht

Niet alleen de bestemming is nieuw maar ook de huid moet eens in de zoveel tijd ‘vernieuwd’ worden! Dit doe je gemakkelijk door naar de wc te gaan en hier je hoofd even onder de kraan gooit met een reiniging. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert en dat de huid er weer tegenaan kan! De huid zal op deze manier re-hydrateren waardoor je gezicht er fris en stralend uit zal zien.

Bevochtig bij het landen

Je hoeft niet veel verzorgingsproducten in je handbagage te stoppen. Wat we tot nu toe hebben opgenoemd is een toner, oogcréme en een reiniging. Voeg hierbij nog even een vochtinbrengende crème toe en jij stapt als herboren het vliegtuig uit! Breng dit altijd aan nadat je de huid hebt gereinigd. Dus vlak voor landing reinig je nog even de huid. Als je geen reiniging hebt kan je dit gewoon doen met water. Geef de huid zijn welverdiende vocht door een crème aan te brengen. Het zal de huid herstellen van de vlucht en zal je ervan weerhouden dat de huid droog aanvoelt.

Only water!

Helaas is dit niet de leukste tip die we kunnen geven, zeker niet als je vakantie begint en je wel toe bent aan een alcoholische versnapering. Maar koffie, alcohol en frisdrank drogen de huid nog verder uit, wat kan leiden tot puistjes. Je lichaam verliest in de lucht ongeveer één kopje water per uur. Het is dus belangrijk dat je dit blijft aanvullen met: water.

Wanneer je nog op vakantie gaat willen we jou de bovenste tips meegeven en je een hele fijne vakantie wensen! Wanneer je al geweest bent, jammer, maar dan kan je deze tips wel meenemen in de volgende vluchten!

Wil je meer informatie over de juiste producten voor jouw huid in een vlucht of gewoon normaal dan kan je contact met Beautysalon Babylon opnemen in den Haag!

Ook een blog die je interessant kan vinden: Dit is waarom je nooit SPF mag overslaan in een vlucht!