bumps

6 ‘bumps’ op het gezicht waar je nooit aan moet komen!

De dag dat je opstaat en je in de spiegel kijkt en wordt terug gekeken door de ‘bump’ op je gezicht waarvan je geen idee van hebt wat het eigenlijk is. Een pukkel? Een blaar? Tuurlijk is het dan verleidelijk om deze meteen uit te knijpen. Experts zijn het er echter over eens dat dit niet slim is en zelfs de huid erger kan beschadigen.

bumps

Wij hebben 6 huid ‘bumps’ opgeschreven waar je absoluut niet aan mag zitten!

Ingegroeide haren

Frustrerend? Ja zeker! Maar de moeite waard om je huid kapot te maken? Zeker niet. Ingegroeide haren ontstaan wanneer de haarschacht vast komt te zitten onder het huidoppervlak. De rode bulten die volgen zijn vaak jeukend en ontstoken, maar het is nooit een goed idee om dan meteen je pincet te pakken. Als de huid en de haar worden samengedrukt zal dit namelijk alleen maar een grotere irritatie worden. Gebruik i.p.v. een pincet gewoonweg een scrub, zo maak je het makkelijker voor de haar om zijn weg naar het huidoppervlak te vinden.

Koortsblaasjes

Tenzij je een heel leger wilt creeëren, moet je het koortsblaasje gewoon lekker zijn ding laten doen. De vloeistof die uit het blaasje komt is hartstikke besmettelijk en kan ervoor zorgen dat je op meerdere plekken een zweer krijgt. Of misschien nog wel erger, dat je iemand anders met jouw virus infecteert!

Milia

Als je ooit een kleine witte bobbel, bekend als milia, op je gezicht hebt opgemerkt die weigert te ploffen. Wees dan gerust dat dit ook onmogelijk is om het zonder hulp te doen. Een milia is eigenlijk geen vuil, maar het is een onschuldige cyste. Hieraan plukken zorgt er vaak alleen maar voor dat de huid geïrriteerd wordt, terwijl de milia gewoon intact blijft. Wanneer je hier veel last van hebt en je ervan af wilt, dan is het belangrijk dat je dit laat weghalen bij een schoonheidssalon.

Mee-eters

Mee-eters ontstaan hetzelfde als de welbekende witte koppen puisten het enige verschil is dat de mee-eters blootgesteld zijn aan de lucht waardoor het een zwart puntje krijgt. Door dit te proberen uit te drukken zorgt er juist voor dat de bacteriën nog dieper in de huid komen waardoor er een trauma aan de huid ontstaat.

Cysten en/of acne puisten

Deze vorm van puistjes komt heel diep in de huid voor en vormt een rode, zachte knobbel, die niet alleen pijnlijk is maar ook heel moeilijk te behandelen. Deze puisten vorm zorgen vaak voor permanente littekens die nog moeilijker te verwijderen zijn. Dus zeker niet hieraan plukken of proberen zelf uit te knijpen. De cysten zijn zo diep in de huid dat je niet eens in de buurt komt om al het vuil te verwijderen, je zult alleen maar achterblijven met een bloederige vlek op je gezicht die niet door make-up verborgen kan worden.

Witte koppen

Dit zijn, al zeg ik het zelf, de heerlijke puisten die je lekker zelf kunt uitknijpen. Persen, schoonmaken en verder met je dag. Maar als je ervoor wilt zorgen dat ze niet regelmatig terugkomen dan laat je ze gewoon zitten. De witte koppen houden de acne-bacteriën vast, wanneer je dit uitknijpt zal dit er allemaal tegelijk uitkomen wat ervoor kan zorgen dat je alleen maar meer witte koppen op je gezicht krijgt! Als dat niet voldoende stimulans is om het gewoon niet meer te doen, houdt er dan rekening mee dat die piepkleine knal kan resulteren in het verspreiden van de bacterie door je hele gezicht of zelfs dieper in je huid. Dus laat ze lekker met rust, iedereen heeft wel is een puist!

Wat moet ik dan wel doen? 

Het is belangrijk dat je eigenlijk zo min mogelijk aan je gezicht zit. Wanneer je van 'bumps' in je gezicht af wilt, laat dit dan doen door een gespecialiseerde schoonheidsspecialist (zoals bij Beautysalon Babylon). Naast gezichtsbehandelingen is het ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt die bij jouw huid past. Bij Beautysalon Babylon zouden wij de volgende producten adviseren: 

  • SCRUB: Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser: Intensieve cleanser die vaalheid en onzuiverheden verwijdert. Bevat drie exfolierende ingrediënten: salicylzuur, melkzuur en glycolzuur die gecombineerd zijn met Jojobapareltjes om een gladdere huid en een jeugdige teint te onthullen.
  • SCRUB&MASKER: Meder Beauty Enzy-Peel Exfoliating Mask: Dubbelwerkend masker dat enzymexfoliatie combineert met mechanische scrub.
  • MASKER: Murad Pore Extractor Pomegranate Mask: Reinig je poriën grondig met dit roze masker met het extract van granaatappel! Dit intensieve kleimasker voor poriën bevrijdt je van verstopte poriën al na het eerste gebruik.

    Wilt u meer informatie over deze producten? Neem dan contact met ons op!