7 tips om je huid klaar te maken voor de zomer!

Misschien lopen we nu een beetje hard van stapel, want het is nog steeds lente, maar het lekkere weer buiten zorgt ervoor dat we allemaal niet kunnen wachten op de zomer. Waarschijnlijk heb je jouw zomerkleding al van de zolder gehaald en liggen je slippers en zonnebrillen klaar, maar is jouw huid ook klaar voor de zomer? Het is belangrijk dat je jouw huidverzorgingsroutine in de zomer aanpast. Net als dat je jouw garderobe veranderd wanneer de temperatuur verandert moet je ook jouw huidverzorging aanpassen. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek! Wij hebben zeven tips voor je opgeschreven die jou kunnen helpen zomerklaar te worden!

Reinig in de ochtend en avond

De kleverige vochtigheid van buiten kan ervoor zorgen dat de huid er een beetje vettig uit komt te zien. Help de huid vuil van je gezicht te verwijderen, doe dit door een zachte reiniging te gebruiken die alle onzuiverheden van het oppervlak van de huid kan verwijderen! Vooral belangrijk dat je jouw gezicht in de avond reinigt want dan heeft de huid de hele dag blootgestaan aan verschillende factoren van buitenaf!

Probeer een water gebaseerde moisturizer

In de koude wintermaanden heb je misschien een wat vollere moisturizer/crème nodig om jouw huid op het goede vocht level te krijgen. In de zomer is een volle crème vaak minder hard nodig. Daarom kan je voor de zomer een overstap maken naar een lichtere crème. Voor de zomer adviseren wij een water gebaseerde crème inclusief SPF-factor die voldoende doet voor het vochtgehalte van de huid.

Zonbescherming

Ja een inkopper, maar wel 1 van de belangrijkste maatregelen die genomen moet worden wanneer het zomer wordt: zonbescherming. Overigens is het belangrijk dat je het hele jaar lang zonbescherming maatregelen treft, maar in de zomer natuurlijk extra. Je bent nu meer buiten dus het is belangrijk dat je een zonnebrandcrème aanschaft met een zekere ‘broad spectrum’ formule in de zonnebrand. Daarnaast adviseren we altijd een SPF factor van 15 of hoger. Dat is nog niet eens alles, want naast de zonnebrandcrème is het belangrijk dat je het aantal uren dat je in de zon komt beperkt, vooral tijdens de piekuren van 10.00-14.00. Draag een hoed en een UV-blokkerende zonnebril!

Bruin zonder zonnetje!

Ja de eerste keer in de zon is vaak nog niet helemaal op ons gemak, jouw benen en armen zijn zo wit dat ze bijna licht geven... Maar hier is natuurlijk gewoon een oplossing voor, je hebt verschillende zelfbruiners in de winkels liggen die ervoor kunnen zorgen dat jij de eerste week in de zon niet met witte melkflessen rondloopt, maar met een heerlijk kleurtje. Na een tijdje zal je zelf weer een heerlijke kleurtje hebben. Het is belangrijk dat voordat je een zelfbruiner gebruikt dat je de huid goed reinigt en scrubt van tevoren!

Voeg een matterend masker toe aan jouw routine

Vooral in de zomer kan de huid vettig lijken door: onzuiverheden, make-up en overtollige oliën. Wij raden daarom aan dat je een matterend masker gebruikt die ervoor zorgt dat de huid niet gaat glimmen.

Verminder het gebruik van make-up

De zomer is de perfecte tijd om te kiezen voor minder make-up. Probeer i.p.v. een foundation nu een lichtgewicht BB-crème. Deze producten zorgen ervoor dat je een gelijkmatige teint krijgt.

Verwen jezelf op een pedicure

Oké dit is niet voor je gezicht, maar voor de voetjes. Maak jezelf van top tot teen klaar voor de zomer. Je voeten worden weer vaker zichtbaar door de slippers die we weer uit de kast trekken, verwen jezelf daarom met een heerlijke pedicure zodat je voeten en ook je teennagels er weer tip-top uitzien!

Wil je meer informatie over huidverbetering of ben je op zoek naar een specialist op dit gebied? Dan zit je bij Beautysalon Babylon in Den Haag op het goede adres. Wij analyseren de huid en geven een advies. Ook in de verschillende seizoenen zorgen wij ervoor dat andere producten aangepast op de huid worden geadviseerd. Onze contact gegevens vind je hier