oogrimpels

Hoe kom ik van mijn oogrimpels af?

Kraaienpootjes en lachlijntjes zijn tekenen van een goed geleefd leven, een boek van jou eigen geschiedenis. Dit zijn geen rimpels waar je je voor moet schamen, maar dat betekent ook niet dat je ogen het meest opvallende punt moet zijn van je gezicht. Je kunt de oogrimpels helaas niet verbannen met alleen de comfort in je eigen badkamer, ondanks wat je oogcrème je wilt laten geloven. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jij met minder lijntjes rondom de ogen door het leven kan gaan.

Begrijp je waarom je oogrimpels hebt?

Het begrijpen is misschien de eerste stap in het proces om misschien zelfs te accepteren dat je rimpels krijg. Rimpels, waaronder ook de oogrimpels, maken deel uit van het verouderingsproces. Dit gebeurd omdat naarmate je ouder wordt je collageen en elastine verlies hebt in de huid. Collageen en elastine zorgen ervoor dat de huid strak is. Een oplossing zou kunnen zijn om je gezicht nooit meer te bewegen of nooit meer in de zon te komen. Dit is natuurlijk niet realistisch dus zal je nou eenmaal rimpels krijgen. Er zijn wel een aantal dingen die het nu al erger kunnen maken, denk aan roken, wrijven in je ogen of op je buik slapen.

Investeer in een goede oogcrème

We weten dat we net gezegd hebben dat een goede oogcrème niet alles kan. Maar dit betekent niet dat een goede crème geen wonderen kan doen voor je vermoeide ogen. Bijvoorbeeld een zonnebrandcrème of ingredienten als retinoïden, antioxidanten en peptiden kunnen voorkomen en zelfs verminderen.

Maria van Beautysalon Babylon raadt je de oogcrème van Murad aan. Bijvoorbeeld de Renewing Eye Cream. Van Murad zijn er meerdere oogcrèmes dus laat de specialist je adviseren.

Van Meder Beauty Science zou Maria de Blepharo-Rich aanbevelen. Het advies voor de producten hangt af van jouw wensen. Wil je af van je wallen, donkere kringen of je rimpels.

Kijk verder dan alleen de oogcrème

Er zijn oplossingen die op lange termijn de rimpels onder de ogen kunnen verminderen. De verschillende soorten ingrepen hebben hun niveaus van gemak, maar ook ongemak. Denk hierbij aan de volgende behandelingen: laserbehandelingen, radiofrequentie, microneedling en cosmetisch behandelingen als Botox en Fillers. Voordat je een keuze maakt tussen een van deze procedures is het belangrijk dat je het verschil begrijpt. Laserbehandelingen zijn bijvoorbeeld niet-invasief terwijl je bij Botox en fillers toch echt een naald in je gezicht krijgt.

Omarm een snelle oplossing

Een snelle oplossing voor de ogen bestaat ook, denk aan een oogmasker of aan oogpads. Een masker of pads kan handig zijn om de boost te geven aan de ogen die het op dat moment nodig hebt. Het kan namelijk zijn dat je er op woensdag vermoeider uitziet dan op maandag dus dan heb je een snelle oplossing nodig.

Een echte aanrader van Maria is de Eye Lift Firming Treatment. Deze pads plak je onder je ogen en laat je 10 minuten zitten. Het resultaat is prachtig!

Wil je meer informatie over onze producten voor de ogen? Dat kan! Neem contact met ons op!