SPF

Dit is waarom je SPF nooit mag overslaan vóór een vlucht!

Het is behoorlijk beangstigend, eigenlijk...

Hoewel maskers en veel water drinken misschien niet de grootste schoonheidsgeheimen voor reizen zijn. Weten we bijna zeker dat je nooit hebt overwogen om SPF te gebruiken tijdens het vliegen.

Iets minder dan 1 uur vliegen = 20 minuten onder de zonnebank!

Een studie toonde aan dat piloten die net iets minder dan een uur vlogen dezelfde hoeveelheid straling ontvingen als een 20 minuten durende zonnebanksessie!

Weinig mensen die deze blog lezen zullen daadwerkelijk ook piloten zijn, maar als je bij het raam zit in een vliegtuig kan je aan dezelfde hoeveelheid straling worden blootgesteld. UVA-stralen, schadelijke stralen van de zon, worden niet geblokkeerd door vliegtuigramen.

Huidveroudering door straling

UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van rimpels, huidveroudering en schade aan de cellen in de diepste lagen van de huid.

Nog beangstigender? Meer licht wordt gereflecteerd als je over de wolken of sneeuw vliegt. Dit zou de hoeveelheid straling nog meer kunnen verergeren! Dus als je liever niet de hele vlucht met gesloten ramen vliegt dan is jezelf insmeren met een SPF crème de beste oplossing.

SPF voordat je gaat vliegen

Een goede zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen zowel UVA- als UVB stralen en voorkomt schade door de zon tijdens het vliegen. Let wel op dat je niet alleen je gezicht insmeert maar ook alle blootgestelde gebieden. Denk aan je handen!

Er zijn genoeg ‘travel-size’ zonnebrandcrèmes die je gewoon in je handbagage mag meenemen!

Naast dat je tijdens het vliegen een SPF factor gebruikt is het belangrijk dat je dit in jouw dagelijkse schoonheidsroutine toevoegt. Iedere dag, zelfs met regen, onweer, of sneeuw, zijn er UVA-stralen aanwezig. Zorg ervoor dat je beschermd bent van de schadelijke stoffen van buitenaf!

Smeren begint bij Schiphol!

Bij Beautysalon Babylon in Den Haag hebben wij verschillende producten die een SPF-factor bevatten. Ga jij eerdaags op vakantie, dan begin je dus al met smeren op Schiphol!

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze gespecialiseerde specialist op dit gebied!