Moet je oogcrème ’s ochtends of ’s avonds aanbrengen?

Dit artikel kan een game changer zijn voor iedere vrouw die oogcrème gebruikt of juist nog niet gebruikt. Want wanneer werkt een oogcrème het beste? Wanneer je gaat slapen of wanneer je wakker wordt?

De vraag

Elke maand nemen wij een vraag mee die veel gestelde wordt in onze salon, en dus ook de volgende vraag.: Moet ik voor de beste resultaten, het verminderen van rimpels, mijn oogproducten ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen?

Het antwoord

Omdat de huid rondom de ogen een stuk dunner is dan de rest van het gezicht is het zeker belangrijk dat je een oogcrème en misschien zelfs een oogserum gebruikt om deze dunne huid te ondersteunen. Iedere dag gebruik je de omliggende spieren in de ogen, of je nou knippert of dat je een bepaalde blik trekt, je ogen gebruik je de hele dag door. Daarom raden wij je aan om zeker weten oogproducten te gebruiken en dan het liefst ‘s ochtends en ‘s avonds!

Waarom?

Laat je goed adviseren over de producten. Er zijn namelijk veel oogproducten op de markt die niet allemaal hetzelfde doel hebben. Heb je bijvoorbeeld de behoefte om je ogen te hydrateren dan kan dit product anders zijn dan een product die vooral aan je wallen werkt. Advies over oogproducten raden wij altijd aan, natuurlijk ook voor het gezicht, maar de ogen zijn zoals eerder gezegd het dunste deel huid van je gezicht dus ook het meest kwetsbaar. Oogproducten moeten altijd het laatste worden aangebracht, dus na je reiniging, serum en crème, maar wel nog voor je SPF!

Twee oogcrème routines

  1. ‘s Morgens: Breng ‘s morgens na het reinigen van de huid een serum aan speciaal voor de ogen. Een serum wat gericht is op jouw behoeftes (bijvoorbeeld als je een doffe huidskleur hebt rondom je ogen, probeer dan een verhelderend oogserum!). Beter nog is om een oogserum te hebben met vitamine C (beschermt tegen vrije radicalen) en vitamine E (een antioxidant). Dus laat je hierover adviseren bij een expert!
  2. ‘s Avonds: een uur voordat je naar bed gaat (dit geeft de producten tijd om zich door de huid te laten opnemen voordat je een deel verliest aan je kussen), reinig je de huid en gebruik je vervolgens een retinol-oogcrème. Gevolgd door een vochtinbrengende crème voor de ogen. Retinol zorgt er vooral voor dat de huid weer wordt ‘gereset’ en de vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat de huid er ‘s ochtends niet vermoeid uitziet.

Genoeg te doen dus wanneer je opstaat en voordat je gaat slapen. Vind je jouw ogen belangrijk dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Nogmaals de huid rondom de ogen is gevoelig en kwetsbaar hier moet je professioneel mee omgaan! Dus vraag om professioneel advies bij de aankoop van oogproducten!

Meer informatie over huidverbetering, lees hier meer blogs over huidverbetering!