zonnebrand

Top 10 redenen waarom je zonnebrand zou moeten gebruiken!

De zon is aan het schijnen en we duiken weer onze kastjes in om te zoeken naar de zonnebrand van vorig jaar of rennen naar de drogist om daar snel een zonnebrand te scoren. Maar eigenlijk doen we het dan allemaal fout, het is namelijk niet zo dat we zonnebrand alleen moeten smeren in de zomer of wanneer de zon schijnt. Zomer, winter, herfst of lente, het is belangrijk dat je de huid beschermt tegen de harde stralen van de zon.

zonnebrand

Wij hebben 11 redenen opgeschreven waarom je zonnebrand zou moeten gebruiken. Na het lezen van deze blog kan je niet meer aankomen met het excuus dat je verbrand bent omdat je je zonnebrand bent vergeten…!

Beschermen tegen schadelijke UV-stralen

De ozonlaag is aan het slinken en dat geeft ons een hoger risico om te worden beïnvloed door de schadelijke zonnestralen. Hoewel je de zon nodig hebt voor je dagelijkse dosis vitamine D, betekent dit niet dat je je gezondheid tegelijkertijd in gevaar moet brengen. Het toepassen van een zonnefactor in je dagelijkse beauty routine blokkeert effectief deze schadelijke stralen die anders de huid binnendringen en huidaandoeningen veroorzaken!

Voorkomt vroegtijdige huidveroudering

We houden allemaal van een jonge, stralende, gezonde huid, toch? Dit is een van de meest overtuigende redenen om te beginnen met het gebruik van een zonnebrand (of zelfs alleen een SPF-factor in je crème). Het beschermt de tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Onderzoek heeft aangetoond dan mensen jonger dan 55 jaar die zonnebrandcrème gebruiken, 24% minder kans hebben op diepere rimpels.

Vermindert huidkankerrisico’s

Hoewel ik begonnen ben met vooral schoonheids redenen is deze reden misschien nog wel belangrijker. Draag je zonnebrand om je te beschermen tegen het risico van de verschillende soorten huidkanker, met name melanoom. Melanoom is het ergste type huidkanker.

Verlaagt de roodheid op het gezicht

Breng een zonnebrandcrème aan om roodheid in de huid te verminderen. Denk aan couperose, rosacea en andere vervelende rode vlekken. Jezelf beschermen is ook essentieel voor het tegengaan van acne.

Voorkomt een verbrande huid

Een verbrande huid is een verzwakte huid, hierdoor krijg je meer blauwe plekken. Je huid kan gaan schilferen, opzwellen, rood blijven en gaan jeuken. Je kunt zelfs galbulten krijgen! Dit komt door de UVB-stralen. De blaren die je kunt oplopen door een verbrande huid kunnen huidkanker verhogen. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat wanneer je herhaaldelijk verbrand bent je een aanzienlijk hoger risico hebt op huidkanker. Insmeren dus!

Voorkomt te snel bruin worden

Een kleurtje is gezond, maar wel op een normaal tempo. Wanneer je aan het bakken bent loop je het risico om je huid te beschadigen door de harde UVB-stralen. Kies een zonnebrand met een minimum van SPF 30 om dit te voorkomen. Zorg dat je je iedere twee uur opnieuw insmeert wanneer je de hele tijd in de zon ligt.

Verbetert de gezondheid van de huid

De essentiële huid proteïnen zoals collageen, keratine en elastine worden beschermd door zonnebrand. Deze eiwitten zijn nodig om de huid soepel en gezond te houden. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème titanium oxide bevat om deze voordelen te kunnen geven aan de huid.

Een breed assortiment om uit te kiezen

Er zijn zoveel verschillende zonnebrandproducten verkrijgbaar. Bovendien heb je ze vaak voor een betaalbaar tarief.

Na een duik hoef je je niet meteen opnieuw in te smeren

De meeste zonnebrand die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn waterproof. Hierdoor kun je gewoon het water in zonder dat je direct verbrand als je uit het water stapt!

Zonnebrand biedt betere bescherming dan een lange jurk

Je kunt jezelf niet beschermen tegen de zon door een lange jurk met lange mouwen te dragen. Wist je dat een katoenen jurk, vooral als deze vochtig is, geen bescherming biedt tegen de schadelijke zonnestralen. Zorg er dus voor dat als je veel in de zon komt dat je je hele lichaam insmeert met zonnebrand!

Hopelijk schiet je hier iets mee op! Wij hopen dat je vanaf vandaag je altijd insmeert met minimaal factor 30 en het liefst ook een SPF-factor in je dagelijkse schoonheidsroutine toevoegt! Lees ook eens 7 tips om je huid klaar te maken voor de zomer!